Compromís del Parlament per reimpulsar la indústria de l’Anoia

D-Hub Òdena

En General Fecha

En l’últim ple que va celebrar el Parlament de Catalunya, els partits polítics van aprovar una moció que sol·licita el compromís del Govern envers la crisi industrial que viu el nostre país. En concret, es demana una dotació de 1.000 milions d’euros durant quatre anys per solucionar el dèficit pressupostari que pateix el sector des de fa una dècada. Aquesta inversió ha de servir per fomentar la innovació tecnològica apostant per la transformació digital, la intel·ligència artificial, les biotech i la indústria 4.0.

Per aglutinar aquest desenvolupament, els grups parlamentaris també van acordar dur a terme un pla de xoc a les comarques més perjudicades a causa del tancament d’empreses i on els índex d’atur són més alts, com és el cas de l’Anoia, amb un 15% de la població sense feina. Aquest impuls al teixit industrial suposa una esperança de futur per a tots els habitants de la comarca, sobre tot per aquells que han de marxar per la falta d’oportunitats.

Impuls al PDUAECO

El Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, el PDUAECO, també va rebre els vots favorables necessaris per poder ser impulsat políticament. És un projecte vital per atraure inversions en economia digital que generin ocupació real i que, a la vegada, capacitin la zona per afrontar els reptes presents i futurs en innovació, digitalització i sostenibilitat.

En aquest marc, el D-hub Òdena és una iniciativa que promou una revitalització industrial total al territori, amb la qual es preveu crear un campus digital que esdevingui un centre tecnològic i d’indústria 4.0. que desenvolupi el talent local i també n’atragui de nou. I tot engegat per la iniciativa privada mitjançant un centre de dades alimentat amb energies renovables per garantir el màxim autoconsum i l’autogeneració.

Un polígon de gran format de 200 hectàrees ubicat als terrenys de Can Morera des d’on la Conca d’Òdena podrà erigir-se com a motor de la innovació digital de Catalunya. L’espai és idoni per donar servei a aquest tipus d’operadors gràcies a la seva superfície, a la capacitat elèctrica de dues línies d’alta tensió, la connectivitat per fibra òptica i la facilitat de subministrament hidràulic.