Captem talent per atraure talent

D-Hub Òdena

En General Fecha

La tecnologia està canviant el món, i aquells territoris que aposten per ella són els que poden competir al primer nivell. La creació d’un hub tecnològic no només suposa l’impuls de la tecnologia aplicada al món empresarial, sinó que és una gran oportunitat de creixement per a la zona.

 

Arreu del món hi ha exemples paradigmàtics com Silicon Valley o el 22@ barceloní, un exemple d’èxit que és un referent mundial. El hub tecnològic de referència de Catalunya compleix 20 anys en un estat de salut immillorable i amb expectatives de creixement. De fet, Catalunya s’ha convertit en el hub de talent tecnològic de referència del sud d’Europa.

 

Les Start-ups tecnològiques s’instal·len a Catalunya

 

En els últims 5 anys el nombre de start-ups del sector tech ha crescut un 58% a Barcelona. Cal aprofitar aquesta tendència per ampliar l’ecosistema digital que s’ha creat ens els últims temps. Habitualment, les empreses tecnològiques solen estar agrupades en àrees concretes perquè busquen una ubicació ben comunicada i que disposi d’una bona connexió de dades. Però, a més, també estan interessades en ubicar-se en un lloc on hi hagi més empreses del sector i així tenir la possibilitat de crear sinèrgies.  Però no només això, també cal tenir en compte que per atraure aquests projectes innovadors cal oferir un ecosistema atractiu, avantatges competitives, i un grup de treballadors amb talent, emprenedors i innovadors.

 

La innovació tecnològica s’ha convertit en el principal factor de desenvolupament de les start-ups a Catalunya. De fet, actualment gairebé el 70% de l’ecosistema emprenedor català treballa amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0, el big data, la intel·ligència artificial o el cloud computing. Per això, a més del 22@ de Barcelona, cal apostar per traslladar el mateix model a la resta del país.

 

Desenvolupar un hub a l’Anoia per liderar la innovació

 

Ver las imágenes de origen

 

L’ús intensiu de les dades converteix els datacenters en infraestructures críptiques

Aprofitant aquesta inèrcia és necessari que la Conca d’Òdena desenvolupi aquest sector industrial i tingui la tecnologia com element tractor si no volem quedar-nos enrere en un futur proper.  L’Anoia és un territori idoni per a la instal·lació d’aquest tipus d’empreses gràcies a la seva ubicació, al centre de Catalunya, i al seu teixit productiu. A més, els terrenys de Can Morera tenen una capacitat de subministrament elèctric potent per la proximitat a dues línies d’alta tensió, connectivitat per fibra i un ampli terreny que permet idear un projecte que pot ser escalable.

 

El món actual es basa en les dades i cada cop es fa un ús més intensiu d’elles. Per això és important l’existència dels datacenters, unes instal·lacions que allotgen sistemes informàtics i equips de telecomunicacions que s’han convertit en un component estructural clau per a les Tecnologies de la Informació de les empreses. En aquest context, el D-hub Òdena es fa imprescindible.

 

La instal·lació d’empreses tecnològiques al nostre territori comportaria a més la creació de llocs de treball de qualitat i d’un gran valor afegit al voltant de les empreses TIC. D’aquesta manera no només dóna una oportunitat als joves de la comarca que ara han de buscar feina a altres bandes, sinó que atrauríem talents d’arreu d’Europa i del món. A més, cal tenir en compte que la creació d’un hub tecnològic de referència actua com un potent multiplicador de l’economia digital del país, una tendència de la que se n’aprofitarien les indústries i serveis del voltant. El talent atrau talent, i no podem deixar escapar el tren.