El D-hub Òdena es presenta amb èxit al DCD Connect, l’esdeveniment més important del sector dels Data Centers

D-Hub Òdena

En General Fecha

El D-hub Òdena s’ha presentat a la jornada DCD Connect de Madrid, l’esdeveniment més important en l’àmbit dels Data Centers a nivell espanyol. Pepe Singla, soci d’Adequa Real Estate, l’empresa promotora del projecte, ha estat l’encarregat de presentar el projecte del campus digital davant dels representants de les principals institucions i empreses del sector, que han mostrat un gran interès en la iniciativa.

Pepe Singla durant la seva intervenció al DCD Connect Madrid

El sector de la tecnologia, que ocupa 613.000 persones a tot el país, és el motor de l’economia del futur ja que segons un informe de Foreign Direct Investment, s’estima que abarcarà més del 50% dels llocs de treball. Per això, Pepe Singla ha remarcat que considera primordial que l’Anoia aposti per la indústria 4.0 per potenciar Catalunya com a hub del sud d’Europa. El territori juga amb moltes cartes al seu favor, ja que la seva posició geogràfica i el recent desenvolupament dels cables interoceànics de fibra òptica que arriben a la costa catalana i que connecten amb Amèrica, Àsia i Àfrica fan que sigui un entorn molt favorable a la instal·lació d’empreses tecnològiques. A més, els data centers suposen una gran oportunitat de creixement econòmic pel territori ja que els experts indiquen que cada euro d’inversió té un retorn de 12 euros. 

D-Hub Òdena el primer HipperScale Datacenter

Els data centers, una infraestructura críptica pel futur

Després de la caiguda de plataformes com Whatsapp, Facebook i Instagram aquesta setmana, ha quedat palesa la importància de comptar amb infraestructures potents que siguin capaces d’emmagatzemar i suportar el gran volum de dades que utilitza la societat avui en dia i que s’ha accentuat després de la pandèmia. “En un món cada cop més digitalitzat és imprescindible apostar per la creació de centres de dades prop dels principals nuclis de població per assegurar el màxim rendiment i la màxima velocitat de transmissió”, afirma Singla. 

El DCD Connect, que s’ha celebrat els dies 5 i 6 d’octubre a Madrid, és el principal esdeveniment per a professionals de l’àmbit dels Data Centers. En ell s’han reunit més de 500 experts per analitzar el futur d’aquest sector, amb una creixent demanda en els últims anys, descobrir les noves tecnologies i presentar les principals novetats.