Post Single Page

Barcelona, el setè hub tecnològic amb més inversió d’Europa

D-Hub Òdena

En General Fecha

En els últims anys Barcelona s’ha situat com un potent hub tecnològic i com una de les ciutats més interessants per a inversors i empreses digitals.

Barcelona és des de fa anys una de les ciutats europees més interessants per a inversors i empreses tecnològiques. Segons l’estudi State of European Tech 21 d’ Atomico, que cada any fa un Top20 de ciutats europees amb més capital invertit per empreses tecnològiques, la capital catalana ha acabat 2021 sent la 7a ciutat amb més inversió.

El hub tecnològic català ha aconseguit un total de 1.500 milions de dòlars i ha aconseguit escalar posicions per sobre d’altres regions europees gràcies a un potent ecosistema emprenedor i els entorns d’innovació que hi ha a la ciutat. A més, acumular més de 46.000 milions d’euros en inversió destinada als hub tech des de 2015 i compta amb 9 dels 20 potencials unicorns que hi ha actualment a Espanya.  

Aposta per les incubadores de start-ups

Barcelona ha apostat fort per les incubadores, una xarxa d’espais d’impuls i suport on fer créixer les idees de negoci. Entre d’altres, Barcelona compta amb les incubadores de Glòries, per a les empreses altament innovadores, Almogàvers, per a aquelles de l’entorn de les institucions públicoprivades, i MediaTic, per a les start-ups amb gran impacte tecnològic.

Aquestes incubadores, sumat a un ecosistema de hubs ha consolidat Barcelona com un referent en innovació tecnològica a escala europea, i el territori català n’està traient profit. Catalunya ofereix molt bones condicions a les empreses tecnològiques que decideixen apostar pel nostre país. Aquesta és una de les raons per les que, entre d’altres, som referents en els sectors health i deep tech i som un dels principals centres de desenvolupament d’empresa i atracció de talent.

El D-hub Òdena, un hub tecnològic per captar talent i liderar l’economia digital

El D-hub Òdena neix en aquest context, en un escenari on Barcelona es postula per ser el hub tecnològic referent del sud d’Europa i on l’economia digital i la indústria 4.0 fan de tractores per millorar l’economia dels territoris. La Conca d’Òdena ha d’apostar per les noves tecnologies i el D-hub servirà per atraure empreses tecnològiques de primer nivell, retenir el talent dels joves de l’Anoia i captar-ne de fora i posicionar el nostre territori en el mapa. Per aconseguir liderar l’economia digital és important que les administracions remin a favor d’aquests projectes innovadors i punters i que ofereixin facilitats i condicions atractives per a que cada cop més empreses apostin per venir a Catalunya.