Manifest per evitar l’enfonsament de la indústria a la Vegueria del Penedès

D-Hub Òdena

En General Fecha

Davant la delicada situació que travessen les comarques de l’Anoia, el Garraf, el Baix Penedès i l’Alt Penedès en l’àmbit industrial i social, diversos agents econòmics i laborals compromesos i preocupats amb el futur del territori hem decidit firmar un manifest per demanar més inversions per poder desenvolupar adequadament el Pla Territorial Parcial del Penedès.

L’objectiu és impulsar l’ocupació de qualitat i la retenció del talent per fer front als elevats índex d’atur que hi ha en aquestes comarques i que presenten una afectació més greu entre dones, joves i majors de 45 anys, apostant per sectors que aportin un valor afegit i siguin innovadors per guanyar competitivitat en la nostra indústria. Uns propòsits que també contempla el nostre projecte de centre de dades D-hub Òdena.

La Federació Empresarial del Gran Penedès i la Unió Empresarial de l’Anoia juntament amb els sindicats Unió General de Treballadors i Comissions Obreres, reclamem una col·laboració conjunta d’entitats i organismes per construir un model empresarial que garanteixi la cohesió social i posi en valor la qualitat de treball i de vida de la Vegueria del Penedès.

Volem comptar amb una eina que permeti planificar estratègicament l’avenir del territori amb un discurs unitari i ferm basat en la pluralitat i la representativitat i la implicació de persones, agents i organitzacions per poder remar tots en la mateixa direcció. El creixement de l’activitat econòmica ha de mantenir un equilibri i una sostenibilitat ambl’ecosistema actual mentre s’orienta cap a la transició digital i ecològica que reforci el seu potencial.   

Per fer-ho possible, necessitem disposar de sòl industrial amb capacitat per albergar nous projectes alhora que preservem les empreses que ja existeixen actualment apostant per la tecnologia, doncs és la via per sortir d’aquesta crisi de la Covid-19, tot i que la nostra realitat ja presentava deficiències i insuficiències des de molt abans. Aquests nous llocs de treball previstos cal que siguin dignes i de qualitat estimulant l’especialització i la formació continuada al llarg de la vida laboral.

Cal dotar la zona d’equipaments que permetin un engranatge total amb l’activitat que es duu a terme amb carreteres, xarxes ferroviàries, infraestructures energètiques i subministraments que facilitin la mobilitat, l’accessibilitat i la comunicació entre els centres urbans, zones rurals i les àrees de moviment econòmic. La idea del D-hub Òdena és que atragui la construcció d’infraestructures històricament reclamades per a la comarca de l’Anoia. 

L’aposta per la tecnologia del segle XXI és essencial per traçar un pla útil de present i de futur i cal actualitzar les xarxes d’internet, la fibra òptica, la cobertura mòbil i el 5G per estar a l’alçada. El model que es planteja és el d’una economia circular que garanteixi la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, procurant l’equilibri entre les operacions comercials, el paisatge i la residència.

Tots aquests punts vetllen per oferir un dinamisme empresarial que ha d’anar acompanyat de polítiques actives decidides que facin incrementar l’índex de competitivitat comarcal. Si voleu llegir el manifest complet podeu trobar-lo en el següent link:

http://www.uea.cat/articles-mostra-4086-cat-manifest_agents_econymics_i_socials_de_la_vegueria_del_penedys_fegp_ccoo_ugt_i_uea_davant_el_desenvolupament_del_pla_territorial_parcial_del_penedys.htm