El D-hub Òdena, l’alternativa real per millorar la competitivitat de la Conca d’Òdena

D-Hub Òdena

En General Fecha

El motor del campus és un centre de dades de gran capacitat que vol ser referent de la indústria 4.0 a escala europea

L’emplaçament del terreny de Can Morera compta amb unes característiques úniques que el converteixen en idoni per albergar un projecte d’aquesta magnitud

El projecte del D-hub Òdena, el campus sobre les dades i el coneixement projectat als terrenys de Can Morera al municipi d’Òdena, segueix més viu que mai en el procés participatiu del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO). Aquest procés participatiu, que es va iniciar el passat mes de juny i que s’allargarà fins el 31 de desembre, es troba encara en la primera fase i ha aglutinat una mitjana de 40 participants en els 3 debats amb experts celebrats fins ara.

Tot i l’oposició d’alguns sectors al projecte presentat, aquesta iniciativa, ubicada a Can Morera, batejat al PDU com a “Àmbit plataforma ferroviària Nord”, s’ha mostrat forta i guanya pes a mesura que avança el procés, ja que es presenta com l’alternativa real per millorar la competitivitat del territori. Cada cop són més els experts que asseguren que el futur es troba en la indústria 4.0 i és per això que el D-hub Òdena es presenta com una aposta estratègica, ambiciosa i de futur per a la Conca i per a Catalunya.

Adequa, l’empresa promotora d’aquesta iniciativa projectada als terrenys de Can Morera al municipi d’Òdena, està participant activament del PDUAECO, fent propostes i mostrant interès per l’opinió dels experts. Tot i això, considera que no ha comptat amb un espai per presentar el projecte en la seva globalitat i poder mostrar els beneficis econòmics i socials que comportaria la seva implantació.

Sobre el D-hub Òdena

El D-HUB ÒDENA és un campus sobre les dades i el coneixement que vol albergar un centre de dades de gran capacitat i connectat amb d’altres a la resta del món per oferir serveis cloud. El seu objectiu és ser un Hub referent en la transformació digital i per això promou un polígon modern i sostenible, adaptat a la 4ª revolució industrial i generador de polítiques d’economia circular. Degut al seu emplaçament estratègic, a les característiques del terreny i a oferir un sòl industrial de gran format, ha rebut l’interès de grups industrials i tecnològics, operadors d’energies renovables i desenvolupadors de Centres de Processament de Dades (CPD).

La inversió estimada és de més de 1.000 milions d’euros, crearà 750 llocs de treball directes i més del triple entre indirectes i induïts. A més, generarà 3 milions d’euros en impostos pel municipi d’Òdena, que podran ser reinvertits en educació, sanitat o la millora d’equipaments municipals.

Adequa ha presentat la pàgina web https://www.d-hubodena.cat/ per donar àmplia informació sobre el projecte i mostrar l’impacte positiu que generarà en el territori.