Catalunya necessita sòl industrial i de gran format

D-Hub Òdena

En General Fecha

L’Anoia és una comarca amb una forta tradició industrial. Tot i això, en els últims anys ha vist com la indústria tradicional de la zona, com són els clústers de la pell, el punt i el paper, han experimentat una davallada. A més, ha experimentat una pèrdua notable de llocs de treball. La nova indústria creixent és aquella que té a veure amb la tecnologia. Per tant, si volem que l’Anoia recuperi el seu esplendor i tregui el seu màxim potencial cal que institucions i empreses remin a favor de l’economia digital.

Catalunya és un territori amb molts polígons industrials, però la gran majoria són de petit format. Aquest fet provoca que molts d’aquests polígons hagin quedat obsolets. Les empreses tecnològiques i logístiques requereixen de grans parcel·les amb naus d’una superfície considerable, unes característiques que a dia d’avui no troben a Catalunya. Actualment, aquest problema estructural resta competitivitat a l’economia catalana i perjudica la viabilitat i el creixement de les empreses existents. A més, frena la possible arribada de companyies líders mundials. Per aquesta raó, moltes han de marxar del territori en busca de terrenys on poder complir el seu pla d’expansió i d’altres descarten arribar a Catalunya per la manca d’oferta existent.

Can Morera, sòl industrial de gran format

Can Morera és un terreny únic a la zona per les seves característiques. A més de poder oferir parcel·les de gran format per a que s’instal·lin empreses punteres en el sector de la tecnologia, aquest terreny és escalable, pel que s’adapta a les necessitats que puguin sorgir. El D-hub Òdena serà només la punta de llança per a la creació d’un ecosistema d’empreses tech que

L’Anoia no es pot permetre perdre més indústries i seguir deixant passar oportunitats d’atraure noves empreses. Augmentar el sòl industrial i oferir parcel·les de gran format ha de ser una prioritat per a la comarca, així com per a les administracions.

L’oferta de les grans parcel·les ha d’anar de la mà d’altres millores que necessita la comarca des de fa anys. Entre d’altres, l’Anoia porta arrossegant des de fa any una gran deficiència, com és l’àmbit de les comunicacions. Necessitem que les administracions apostin per millorar les connexions d’un territori únic, amb una ubicació geogràfica privilegiada, al bell mig de les quatre capitals de província i dels principals ports i aeroports.

Hi ha moltes empreses interessades en instal·lar-se a la Conca, però cada vegada queda menys sòl industrial disponible. Cal que apostem d’una vegada per totes per oferir parcel·les de gran format per donar resposta a les necessitats actuals de les empreses. Només així podrem millorar la competitivitat de la Conca d’Òdena, de l’Anoia i de Catalunya.